Главная › Новости › Футбол мир
Футбол мир
Марадоне хотят установить памятник
07.07.2010 758 0.0 0

http://www.gazetanv.ru/images/uploaded/02/maradona_ruka.jpg

Постамент планують спорудити недалеко від кварталу трущоб в Буенос-Айресі.

Законопроект про зведення на південній околиці Буенос-Айреса пам'ятника зірці світового футболу і нинішньому тренеру аргентинської збірної Дієго Марадоні зареєстровано у вівторок в парламенті аргентинської столиці, повідомляє місцеве інформагентство Infobae.

Автором депутатської ініціативи, яку мають розглянути найближчим часом, став Хуан Кабандіе, що очолює в законодавчому органі пропрезидентську фракцію правлячої Хустісіалістської (пероністської) партії. Пам'ятник планують спорудити в районі Пуенте-ла-Норія, недалеко від кварталу трущоб, де 30 жовтня 1960 народився прославлений футболіст.

"Марадона перетворився в соціальний феномен, ікону аргентинської народної культури ... З усіма своїми недоліками і чеснотами, здійснюючи властиві будь-якій людині помилки, Дієго зумів подолати мінливості долі, продемонструвавши непохитність і бійцівський дух", - вважає Кабандіе.


На його думку, прості люди бачать не тільки спортивні досягнення Марадони, а й визнають інші його заслуги.


"Будучи антиімперіалістом, Дієго завжди виступав на захист знедолених, які бачили в ньому втілення своїх сподівань на краще життя", - додав Кабандіе.


За його словами, народна любов до кумира в черговий раз проявилася минулої неділі, коли тисячі вболівальників з оваціями зустрічали в аеропорту Буенос-Айреса тренера та очолювану ним команду, незважаючи на нищівну поразку від німецької збірної в чвертьфіналі Чемпіонату світу з футболу в ПАР. Глава Аргентини Крістіна Фернандес де Кіршнер в понеділок нагадала, що чекає Марадону і гравців на вшанування у президентському палаці.


"Ця любов вже пройшла перевірку часом, тому ми пропонуємо увічнити її, спорудивши пам'ятник у його, Марадони, честь", - заявив депутат.


Марадона на прес-конференції після програшу Німеччини дав зрозуміти, що
має намір покинути свій пост. Проте, за відомостями з його оточення, не виключено, що він передумає. Керівник Асоціації футболу Аргентини Хуліо Грондона підтвердив у вівторок, що "рішення про продовження роботу на посаді тренера буде приймати лише Марадона".

Точка.нет


Комментарии (0)
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]