Главная › Новости › Футбол Украина
Футбол Украина
Україна захищатиме право УЄФА на інтелектуальну власніть
28.12.2009 1480 0.0 0
Під час проведення в Україні фінальної частини Чемпіонату Європи 2012 року з футболу УЄФА не дозволить порушувати його право на інтелектуальну власність. Окрім того, Україна, яка взяла на себе зобов’язання на належному рівні провести єврочемпіонат, також захищатиме права інтелектуальної власності УЄФА та його комерційних партнерів. Про це розповів Перший заступник голови Державного департаменту інтелектуальної власності Володимир Жаров – повідомляє прес-служба Департаменту.

За словами пана Жарова, затверджена Урядом України Державна цільова програма з підготовки до Євро-2012 конкретизує заходи із захисту прав інтелектуальної власності УЄФА та його комерційних партнерів і покладає на Міністерство освіти і науки України ряд зобов’язань:

– створення автоматизованої бази даних інтелектуальної власності УЄФА та його комерційних партнерів і розроблення відповідного програмного продукту та інструкції для користувача;

– фінансування діяльності робочих груп з розроблення методичних рекомендацій та інших документів щодо проведення експертизи заявок і здійснення державної реєстрації прав інтелектуальної власності УЄФА та його комерційних партнерів;

– організація та проведення семінарів, конференцій тощо з питань, які стосуються набуття та захисту прав інтелектуальної власності УЄФА та його комерційних партнерів;

– вивчення досвіду щодо набуття та захисту прав інтелектуальної власності УЄФА та його комерційних партнерів під час підготовки та проведення чемпіонатів Європи з футболу в зарубіжних країнах.

Окрім цього, як зазначив Володимир Жаров, упродовж двох тижнів у приймаючих містах Євро-2012 відбулася низка семінарів з теми «Набуття і захист прав інтелектуальної власності Союзу європейських футбольних асоціацій та його комерційних партнерів» (з 8-го по 11 грудня в Донецьку та з 16-го по 18 грудня у Львові).

Як наголосив Перший заступник голови Держдепартаменту, на сьогодні не стоїть питання впровадження чогось кардинально нового в захисті прав УЄФА, а навпаки, потрібно запозичити досвід країн, у яких успішно проводилися подібні чемпіонати.

«Наша законодавча база відповідає міжнародним стандартам, потрібно узгодити механізми захисту прав під час проведення таких заходів як Чемпіонат Євро-2012. У наступному році ми, спільно з нашими колегами з Польщі, плануємо провести низку семінарів у приймаючих містах із залученням представників УЄФА», – зазначив Володимир Жаров.

Останній нагадав, що Закон України «Про організацію та проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012-го року з футболу в Україні», прийнятий 19 квітня 2007 року, гарантує захист прав інтелектуальної власності УЄФА. При цьому забороняється пряме та непряме використання в будь-який спосіб без дозволу УЄФА будь-якого найменування, позначення, знака чи іншого об'єкта права інтелектуальної власності УЄФА, а також недозволений маркетинг.

Володимир Жаров підкреслив, що для того, аби громадяни могли ознайомитися із переліком комерційних партнерів УЄФА, на веб-порталі  Держдепартаменту створено автоматизовану базу даних інтелектуальної власності Союзу європейських футбольних асоціацій та його комерційних партнерів  і розроблено відповідний програмний продукт та інструкції для користувачів. Як наголосив Перший заступник голови Держдепартаменту, одним із вже визначених партнерів УЄФА є фірма «Adidas».

euro2012.ukrinform.ua

Комментарии (0)
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]