Главная › Новости › Футбол Украина
Футбол Украина
У погоні за кубком. «Шахтар» «випиває» «Брагу» до дна
16.04.2016 917 0.0 0

 

"Шахтар" (Донецьк, Україна) - "Брага" (Португалія) 4:0

 

Зовсім не міцною виявилась «Брага».

Похмілля «Шахтарю» не загрожує.

Ліга Європи УЄФА. 1/4 фіналу. Матч-відповідь

14 березня. Львів. "Арена Львів"

Головний арбітр: Павєл Краловєц (Чехія)

Голи: Срна 25 (пен.), Р.Феррейра 43 (авт.), 72 (авт.), Коваленко 50

"Шахтар": Пятов, Срна (к), Ордець, Кучер, Ісмаїлі, Степаненко, Малишев, Тайсон (Дентіньо, 77), Коваленко (Бернард, 86), Марлос (Едуардо, 76), Феррейра

Головний тренер: Мірча Луческу

"Брага": Матеус, Болі (Пінту, 77), Вілсон Едуарду (Стоїлькович, 57), Карлос (Мауро, 77), Джаван, Рафа Сілва, Хассан, Рікарду Феррейра, Жозуе, Вукчевич, Гойано (к)

Головний тренер: Паулу Фонсека

Попередження: Болі 15, Матеус 24

Після перемоги у Бразі гірники вирішили поперед себе не бігти і не давати на майбутнє жодних прогнозів. Містер, звичайно, вірить у команду (як і вся Україна), але, напевно, щоб не наврочити, про перемогу у Лізі Європи говорити не береться. Тим більше, у чвертьфіналі випадкових суперників точно немає. Хоч і здобули гірники перемогу у Португалії, досить таки прагматичну, однак рахунок залишався дуже слизьким. Та й «Брага» суперник не беззубий.

Сьогодні на «Арені Львів», яка тішила око аншлагом та неймовірною атмосферою, і мала вирішитися доля півфіналіста турніру. На поле «Шахтар» вкотре вивів незмінний капітан Даріо Срна. Тільки цього разу ще й у ролі рекордсмена. Це був  486-й його матч за «оранжево-чорних» – через 29 років він побив рекорд Михайла Соколовського. Уболівальники про це не забули – на весь сектор розгорнули оранжево-чорну футболку із 33-м номером.  

Розпочали гру команди досить обережно. Ближче до середини першого тайму донеччани отримали чудовий шанс відкрити рахунок у матчі. Матеус пішов на ризикований фол і просто зрізав у своїй штрафній Коваленка. Уболівальники  відразу згадали схожий епізод кількахвилинної давності із Кучером та Хассаном біля воріт господарів. Проте не відміну від того епізоду – тут арбітр вказав на позначку. До м’яча підійшов  «рекордсмен» Срна і ударом у нижній правий кут не залишив жодних питань - 1-0. Гірники нівелювали усі шанси гостей відзначитись першими і після цього значно посміливішали в атаці. Ближче до перерви «Шахтар» подвоїв рахунок. Феррейра, той що Рікардо,  після флангової передачі Срни у власній штрафній просто зрізав м’яч у ворота «Браги» - 2-0. На перерву гірники пішли із досить комфортним для себе рахунком.

У другому таймі вже на його початку «шахтарі» забили втретє. Тепер Срна з його вдалою фланговою передачею на  Коваленка дозволив Віктору записати своє ім’я в автори голів. Аж П’ятов на радощах побіг вітати молодого колегу. Після цього голу «Шахтар» спіймав кураж і продовжував турбувати ворота португальців хорошими атаками. «Брага» теж часом намагалася вискалювати зуби та завдавати небезпечних ударів. Однак фінальну крапку в зустрічі поставили гірники. Не без допомоги португальців. Середина другого тайму стала страшним сном для Р. Феррейри, який вдруге зрізав м’яч у власні ворота – завершив чудову комбінацію, яку провели Тайсон і Марлос – 4-0. Таким чином гірники розбили усі мрії «Браги» на півфінал. Навіть без Ракицького, який пропускав матч через дискваліфікацію, господарі продемонстрували досить цікавий, злагоджений та результативний футбол. Варто виокремити у поєдинку  «рекордсмена» - Срна не лише вкотре продемонстрував  справжні лідерські якості, а й став одним із найкращих гравців в атакувальній лінії.

 Гості із Португалії, напевно,  ще довго не вірили у такі єврокубкові реалії. А «Шахтар» став на крок ближче до ще одного історичного тріумфу. Минулий шлях гірників, коли вони вийшли в ½ стадію тоді ще Кубку УЄФА, став для них переможним. Будемо вірити, що історія має звичку повторюватись.

Марія Волошин для sportbest.net


Комментарии (0)
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]