Главная › Новости › Футбол Украина
Футбол Украина
Суперлигу временно покинут БК «Донецьк», «Азовмаш», «Кривбас», а также увеличат лимит на легионеров
13.08.2014 807 0.0 0

 

У Києві відбулися загальні збори засновників АБКУ Суперліга. На засідання завітали представники одинадцяти членів Суперліги, серед яких і «Черкаські Мавпи». Відсутніми були три клуби, які, швидше за все, не візьмуть участі у новому сезоні, а це: БК «Донецьк», «Азовмаш» та «Кривбас». Від Федерації баскетболу України на зборах був присутній секретар ФБУ – Олександр Ларін. Окрім того, був присутній і представник ймовірного новачка турніру – «Авангарда». Правда, питання про прийняття новачка турніру відразу вирішити не вдалося. Ймовірно, це питання буде вирішено на наступному зібранні АБКУ. Решта всі питань розглядалися продуктивно і майже одностайно. Це відзначив і директор БК «Черкаські Мавпи» – Володимир Гриценко.

«Відзначу високий і продуктивний темп розгляду всіх питань. Зрозуміло, що ситуація у державі теж позначилася на ситуацію у середині ліги. Зараз головним моментом є залишити на пристойному рівні організацію турніру, але зробити це треба доволі економно. З цим погоджуються всі, без винятку, представники клубів. На часі є і питання про кількість легіонерів. Фактично і у минулому році говорили про схему 3+2, зараз така формула виглядає логічно. Щодо остаточної кількості клубів у чемпіонатів, то це визначиться на найближчому засіданні. Самі розумієте, є два варіанти», – зауважив Володимир Гриценко.  

Рішенням засновників АБКУ Суперліги, ліміт на легіонерів був посилений на користь українських гравців. Тепер одночасно на паркеті в матчах Суперліги зможу перебувати три легіонери, а в заявці команди допускається чотири іноземці. 

У минулому сезоні, нагадаємо, була прийнята формула "4+1", а в позаминулому кампанії і зовсім "5 + 0".

Нагадаємо, на сьогодні лише два українських клуби поповнили склади своїх команд легіонерами. Зараз в Суперлізі є всього два американці - Рамон Мур ("Хімік") і Рікардо Гленн ("Говерла").  



Питання, що були затвердженні на АБКУ Суперліга:

 
 
1. Засновники обговорили підготовку до проведення Чемпіонату України серед команд Суперліги сезону 2014-2015 рр.:
 

а) Юридичному відділу доручено зробити зміни до Статуту та внести пункт, що регламентує призупинення членства клубів в АБКУ «Суперліга».

б) Прийнято рішення, згідно з яким у сезоні 2014-2015 рр. максимальна кількість іноземних гравців, що одночасно перебуватимуть на майданчику, складатиме не більше трьох.

в) Внесено пропозицію щодо формату проведення Чемпіонату України серед команд Суперліги в сезоні 2014-2015 рр. Він передбачає три кола регулярної першості та проведення серій плей-офф за формулою 3-3-3.

2. АБКУ «Суперліга» задовольнила заяву В.А. Карпенка та звільнила його з посади в.о. генерального директора. Новим генеральним директором АБКУ «Суперліга» призначений В.Т. Поплавський.

 

Крім того, під час засідання компанія «Spalding», із якою Федерація баскетболу України підписала спонсорську угоду, представила м'ячі, якими в наступному сезоні гратимуть матчі Чемпіонату України серед команд Суперліги.
 
по материалам http://mavpabasket.com, Суперлига

Комментарии (0)
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]