Главная › Новости › Футбол Украина
Футбол Украина
"Шахтар" (Донецьк) - "Парі Сен-Жермен" (Франція) 0:3. За Лігу Європи ще поборемось… ФОТО
01.10.2015 1029 0.0 0

За Лігу Європи ще поборемось…

"Шахтар" (Донецьк) - "Парі Сен-Жермен" (Франція) 0:3

Ліга Чемпіонів. Група А. Другий тур

30 вересня. Львів. "Арена Львів"

Головний арбітр: Деніз Айтекін (Німеччина)

Голи: Орьє 7, Давід Луїс 23, Срна 90 (аг). 

"Шахтар": Пятов - Срна, Кучер, Ракицький, Шевчук - Фред, Малишев - Марлос (Бернард 71), Тейшейра, Тайсон (Коваленко 71) - Гладкий (Дентіньо 85).

Головний тренер: Мірча Луческу.

"Парі Сен-Жермен": Трапп - Орьє, Сілва, Луїс, Максвелл - Мотта, Вератті, Матюйді - Ді Марія (Пасторе 82), Ібрагімовіч (Лавессі 90+2), Кавані (Моура 80)

Попередження: Ібрагімовіч 65, Луїс 86, Сілва 89.

Головний тренер: Лоран Блан.

Ліга Чемпіонів знову повернулася до Львова. Цього разу у рамках другого туру групового етапу «Шахтар» приймав найсильнішу команду Франції – «ПСЖ».

У домашніх стінах гірники прагнули реабілітуватися за поразку у Мадриді від «Реала». І за розгромний рахунок, і за бліду гру. Проте суперник їм знову дістався не з легких. «ПСЖ», склад якого зараз вражає іменитими футболістами, також має амбітні плани на цю Лігу Чемпіонів.

Гірники після поразки від королівського клубу  у минулому турі тепер мали б заграти сміливіше та організованіше, проте висновки із цього поєдинку, напевно, зробили неправильні. Це й довела сьогоднішня гра.

Господарі розпочали матч жваво, не боячись іти в атаку. Тим несподіванішим був швидкий гол французів у їхні ворота. У штрафному майданчику гірники забули захисника «ПСЖ» Орьє, який після вдало виконаного навісу з флангу виконав удар головою та відкрив рахунок у зустрічі. А у середині першого тайму гості рахунок подвоїли. Після розіграшу кутового вчасно у ситуації зорієнтувався Давід Луїс. У першому таймі скоротити відставання господарі могли за кілька хвилин до перерви. Проте із пожежі моментів у штрафній суперника, жоден перетворити в гол таки не вдалося.

Луческу дав шанс проявити себе молоді – Малишеву та Коваленку, для яких це дебют у Лізі Чемпіонів. Проте відсутність досвіду далася взнаки. Тим більше, що старші колеги по команді теж не особливо відзначалися успішними тактичними діями. Злагодженості не було не лише у тактичних діях, а й між самими футболістами.

У другій половині гри гірники також створили кілька небезпечних моментів для взяття воріт, проте жодного з них реалізувати так і не змогли. Натомість забили французи. У кінці поєдинку, обдуривши П’ятова, третій забитий гол святкував Ібрагімовіч. Як виявилося, не без допомоги Срни.

Чергова поразка гірників у Лізі Чемпіонів із неприємним рахунком. 

Протягом усієї гри українська команда не поступалася своїм опонентам територіально, а моментів для взяття воріт створила набагато більше. Проте французи завдяки злагодженій, організованій грі (чого, власне, і не вистачало «Шахтарю») зуміла реалізовувати ті моменти, котрі створили.

Після цієї поразки Луческу вже не шукав винних, а, здавалося, думав про завоювання путівки у Лігу Європи.

автор тексту Марія Волошин для sportbest.net

автор фото Микола Волошин для sportbest.net

sportbest.net


Комментарии (0)
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]