Главная › Новости › Мнение
Мнение
Сезар Сампайо: "Карпаты" напомнили мне "Барселону"
08.05.2010 1358 0.0 0
http://football.ua/i/news/88154.jpg

Вице-чемпион мира 1998-го года бразилец Сезар Сампайо побывал во Львове. О причинах своего приезда - в интервью Информационному центру ФК "Карпаты".

Найважливіший момент мого приїзду – налагодження трансферної активності «Карпат» у Бразилії. Тривалий час у нас перебував карпатівський представник, тепер я приїхав сюди з трьома гравцями, яких він вибрав. Якщо все буде добре, вони зможуть провести тренування з «Карпатами», а після закінчення чемпіонату будуть прийматися рішення про їх подальшу долю.

Окрім того, ви були і на матчі «Карпат» проти «Динамо»…
Звичайно, мені було цікаво подивитись, як грають «Карпати». І я зауважив, що «Динамо» – значно відоміший клуб – підготовлений не так добре, як львівська команда. Від початку і до кінця «Карпати» показували характер і взагалі грали на дуже пристойному рівні. Після того, як суддя вилучив з поля Зозулю, «Карпати» стали ще активнішими й агресивнішими. У підсумку вони здобули той результат, на який повністю заслужили.

Перемогу «Карпатам» приніс ваш співвітчизник…
Я знаю Батісту ще з тих часів, коли він виступав у нашому чемпіонаті. Бачив чимало його ігор, але потім він поїхав у Європу і я втратив з ним контакт. Якщо чесно, я не знав, що він грає в «Карпатах». Але добре пам’ятав, що він хороший нападник – вміє забивати і не важливо чим: головою чи ногами. Він завжди націлений на ворота суперника.

Його гра у матчі проти «Динамо» вам сподобалася?
Звичайно. Мені дуже сподобалась його активність. Але я б не виділяв його на фоні інших гравців. Розумієте, гра «Карпат» виглядала збалансованою в усіх лініях. І людина, яка не знає реальних амплуа гравців, не впізнає нападника в обороні чи захисника в атаці. «Карпати» дуже грамотно зіграли в тактичному плані, повністю виконали настанови тренера. Я розмовляв з Олегом Кононовим, зрозумів, що він має європейську школу виховання. «Карпати» в дечому нагадали мені «Барселону». Ясно, що у вас нема таких зірок, але гравці показали прекрасний футбол. Однак, на мою думку, команді потрібне підкріплення у плані техніки. Тоді можна буде всерйоз про себе заявити в Європі.

Якщо продовжувати тему бразильців в українському футболі, скажіть свою думку щодо квартету ваших співвітчизників в обороні «Динамо». Наскільки взагалі є логічним присутність такої кількості бразильських захисників у команді такого рівня?
Мені тяжко це зрозуміти, бо бразильці по своїй суті – це нападники. По логіці речей, у захисті мають грати європейці, а в нападі бразильці. Вони народжуються з імпровізацією, вони вміють забивати голи. Я не розумію, чому «Динамо» обрало таку політику. Але це питання до керівництва та тренерів. Набагато логічніше виглядає передня лінія донецького «Шахтаря»…

Бачу, в Бразилії непогано розуміються на українському футболі…
Нам багато чого відомо. ЗМІ постійно відстежують поведінку та гру бразильців у різних чемпіонатах.

На ваш погляд, чи є в когось з українських бразильців бодай примарні шанси потрапити до збірної Бразилії?
Мабуть, ні. Дунга (тренер збірної. – Авт.) уже закрив список тих гравців, які братимуть участь в чемпіонаті світу. Може, комусь пощастить потрапити до того списку наступного разу – після ПАР мундіаль прийме саме Бразилія.

fckarpaty.lviv.ua



Комментарии (0)
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]