Главная › Новости › Спорт остальной
Спорт остальной
Сергій Назаренко: "Ми переоцінили нашу молодь"
29.01.2010 1023 0.0 0

Картинка 1 из 262

Президент БК «Хімік» Сергій Назаренко проаналізував причини невдач команди на внутрішній арені та в Єврочеллендж, розповів про майбутнє підсилення, а також поділився планами на решту сезону.
 
Поточне сьоме місце в чемпіонаті та виліт із єврокубків, навряд чи, той результат, якого Ви очікували перед початком сезону. Якщо проаналізувати ситуацію, що до цього призвело?
 
Напевно, ми переоцінили готовність нашої молоді до участі в серйозних іграх. З іншого боку, треба забезпечити максимум часу молодим гравцям для їх розвитку, оскільки ми зацікавлені у становленні національного баскетболу, а не в залученні легіонерів. Та й чого лукавити, далеко не всі легіонери, котрі грають у Суперлізі, становлять інтерес для серйозних європейських клубів. Що нам варто було зробити, так це збалансувати склад команди досвідченими й молодими гравцями. Останнім поки що не вистачає спортивної зрілості й технічної майстерності, в багатьох ігрових ситуаціях вони губляться. Тренер також молодий, у нього все ще попереду. Зрештою, становище, в якому ми опинилися, потрібно виправляти.
 
Наскільки відомо, у вас на перегляді знаходяться потенційні новачки…
 
Так, ми переглядаємо одразу кількох гравців. Сьогодні буде підписано контракт із Іваном Кольєвічем, котрий уже грав в Україні, виступаючи за «Черкаські Мавпи». Ми лише очікуємо на підтверджувальні документи (бесіда з президентом БК «Хімік» відбулася до офіційної дозаявки чорногорського захисника – прим. авт.). Розраховуємо на те, що він закриє позиції першого-другого номера. Крім того, ведемо переговори з рядом великих гравців. Але, враховуючи, що в коло наших інтересів потрапили одразу декілька баскетболістів, я поки що не буду називати їх імена.
 
Тобто ви плануєте продовжити сезон із чотирма легіонерами? Наскільки можливе їх одночасне використання на майданчику – це буде схема «4+1» чи «3+2»?
 
Ні, гадаю, це буде схема «3+2», крім того, в нас залишаються українські гравці, яких ми маємо завантажити ігровим часом. На жаль, маємо велику кількість травмованих у команді. Попов очікує на операцію на меніску. Це, вважайте, півтора місяці з відновленням, якщо все складеться добре. Є серйозні проблеми в Агафонова, Кольченка та Бланшара. Травми стали ще однією причиною, чому ми вирішили поповнити склад.
 
Чи будуть зміни у планах команди на решту сезону, враховуючи можливе поповнення?
 
Завдання, яке стоїть перед командою, – потрапити до плей-офф, бажано не на останньому місці, щоб отримати можливість досягти високих результатів. Поки що ми налаштовані боротися за ці позиції, а далі спробувати вийти до фінальної четвірки. Перед плей-офф нам не вдасться поповнити склад команди ще якимись легіонерами, тож розраховуватимемо на тих гравців, які будуть в нашому розпорядження.
 
Якщо поглянути на турнірну таблицю, то з четвертого по одинадцяте місце команди йдуть рівно – на відстані кількох перемог…
 
Так, ситуація доволі непогана. Все можна буде виправити…
 
У зв’язку з цим, наскільки, на вашу думку, чемпіонат цікавий для глядачів і керівництва клубів?
 
Те, що не вдалося залучити велику кількість глядачів, становить, на мою думку, найголовнішу проблему. Але перший і дуже важливий крок зроблено. Наступного сезону треба буде зробити, як мінімум, ще один крок уперед.
 
До речі, результати БК «Хімік» позначилися на відвідуваності матчів?
 
Особливо не позначилися. На матчі нашої команди ходить приблизно та ж кількість вболівальників,, що й раніше, хоча чоловік на двісті стало менше. Але, коли повернуться перемоги, ситуація зміниться на краще. Принаймні, на матчі з «Політехнікою» та «Говерлою» зал був достатньо заповненим.
 
Що ж, бажаю, щоб все склалося так, як Ви запланували, а травми обминали команду стороною.
 
Олексій Наумов

Комментарии (0)
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]