Главная › Новости › Интервью
Интервью
Сергiй Кузнецов: "Я пiшов на обгiн, i мiй BMW... заглух"
08.06.2011 755 0.0 1


Нападник "Карпат", на вiдмiну вiд багатьох наших футболiстiв, посвiдчення водiя отримав в Угорщинi. А там для цього довелось справдi навчатися. Купити "папiрець", як у нас, в угорцiв не вдасться...

Сергiй вважає себе вправним водiєм. Подолав уже сотнi тисяч кiлометрiв. Хоча i без прикростей на дорозi не обiйшлося. Детально про своїх "залiзних коней" футболiст розповiв кореспондентовi "Експресу".

-- В Угорщинi хабар не пройде, -- почав розмову футболiст. -- Я i теорiю здавав, i практичнi заняття разом з автоiнспектором проходив. Та я б не був українцем, якби щось не вигадав! (Усмiхається).

Коли мав 15 -- 16 рокiв, у мого батька була 156-та "Альфа-Ромео". Тодi водiйських прав я ще не мав. А в Угорщинi, щоб керувати автомобiлем, не треба довiреностi. Достатньо лише техпаспорта i посвiдчення водiя. Я брав батькове посвiдчення: по-перше, ми з ним схожi, по-друге, вiн теж -- Сергiй Кузнецов. (Усмiхається). Тож проблем не виникало.

Однак довго так тривати не могло, i я пiшов на курси водiїв. Вiдвiдував їх пiсля кожного тренування. Коли складав практичне водiння, з нами в автiвцi був полiсмен. Вiн упiзнав у менi гравця "Ференцвароша". Там майже всi вболiвають за цю команду. Тож вiн мене довго не мучив i швидко все пiдписав.

-- Яка була твоя перша власна машина?

-- Я купив собi "Сеат-Леон". Спочатку дуже багато їздив. В Угорщинi найдальшi переїзди робив на 200 кiлометрiв, а коли повернувся в Україну, то тут довелось долати значно бiльшi вiдстанi. Майже кожного тижня їздив маршрутами Одеса -- Полтава, Одеса -- Марiуполь.

Так я навiдувався до своєї дiвчини, яка згодом стала моєю дружиною. За рiк намотував 70 тисяч кiлометрiв. Нинi теж багато їжджу автотрасою Львiв -- Одеса. А це 850 кiлометрiв в один бiк.

- Чи були проблеми з авто на таких довгих дистанцiях?

-- Траплялося. Я тодi мав БМВ-"сiмку", як у фiльмi "Бумер". Їхав iз Вiнницi, i на київськiй трасi щось iз нею сталося: я пiшов на обгiн, i мiй БМВ заглух. Одразу заблокувалося кермо, гальма... Я почав скидати швидкiсть ручним гальмом, та все одно потрапив у ДТП. Поволi дiстався Києва, там машину полагодили, i я доїхав до Вiнницi, де одразу ж вирiшив продати цей автомобiль.


-- Скiльки загалом автiвок було у твоєму автопарку?

-- Зараз пригадаю: "Сеат", БМВ-"трiйка", БМВ-"сiмка", "Тойота-Рав-4" i ось тепер їжджу на "Нiссанi-Мурано".


-- Ти грав у багатьох командах i країнах. Чи завжди мав власне авто?

-- Нi. Примiром, коли виступав у Росiї, жив у маленькому мiстечку, тому автомобiль не був потрiбен -- на таксi за два долари можна було доїхати куди завгодно. В Бiлорусi також не мав автiвки. Я там був усього три мiсяцi i весь той час жив на базi. А в усiх iнших країнах мав власний автомобiль.


-- З даїшниками часто спiлкуєшся?


-- Я вже три роки живу у Львовi, i за цей час мене лише раз зупинили. Тож iз мiсцевими автоiнспекторами у мене все гаразд. Щоправда, мав проблеми, коли переганяв автiвку до Одеси. Пiсля цього менi надсилали "листи щастя". Перевищу швидкiсть на два-три кiлометри -- i є протокол.


-- Про яке авто мрiєш?


-- Чесно кажучи, мене повнiстю влаштовує мiй "Нiссан". Краще витрачати заробленi грошi на сiм'ю i життя, анiж на крутi тачки. А якби у мене з'явилися "зайвi" грошi, то придбав би собi новий "Порш-Каєн". Але це не є моєю метою.


-- Чи iснує в командi традицiя "обмивати" купiвлю автомобiля?

-- Та нi. Багато гравцiв "Карпат" купили собi автiвки минулої осенi, коли ми грали в Лiзi Європи. Але тодi через надмiрну зайнятiсть не було часу на "обмивання". Навеснi ж, здається, нiхто не оновлював свого автопарку. Зрештою, не вважаю, що купiвля автомобiля є чимось надзвичайним.


-- Перед грою з "Динамо" ти на своєму "Нiссанi" долучився до традицiйного "зелено-бiлого" автопробiгу фанiв. Якi враження?

-- О, було супер. Автофани вперше запросили мене до такої акцiї. Машин зiбралося безлiч, бо ж це -- "Динамо"! Пiд час поїздки хлопцi палили фаєри, для нашої колони перекрили рух... Виглядало все дуже гарно. I треба ж було такому статися, що то був якраз 79-й виїзд фанiвської колони. А це мiй iгровий номер! З тої нагоди фани подарували менi iменну футболку. I це мене зворушило...


Максим КАЧУРIВСЬКИЙ, Експрес

Комментарии (1)
avatar
0
Reading this makes my decisions eeaisr than taking candy from a baby.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]