Главная › Новости › Футбол Украина
Футбол Украина
Лужный: "Коноплянка может не потянуть испанский чемпионат"
24.07.2015 955 0.0 0

— Олеже, ви чи не єдиний з українських футболістів, які успішно виступали у Великій Британії. Добре знаєте тамтешній футбол, його особливості. Як сприйняли відмову київського динамівця Андрія Ярмоленка від переходу в англійський «Сток Сіті»? Ніби й сума викупу непогана — 15 млн. фунтів стерлінгів. Чи добре, що Андрій прислухався до порад свого тренера Сергія Реброва?
— Хто його знає, хто кого слухав і хто кому що радив. Усе залежить від того, чого саме хотів Андрій. Невідомо, чи взагалі Ярмоленко має намір покидати київське «Динамо»…

— А ви в якому закордонному чемпіонаті, в якому клубі бачили б Ярмоленка?
— Андрій добре зіграв би у будь-якій європейській першості, зокрема, в англійській, іспанській.

— Київ все-таки делегував свого гравця в Англію. У «Сандерленд» до відомого тренера Діка Адвокаата перебрався Ленс. Клуб цей ходить в аутсайдерах, то чи не помилився з вибором Ленс?
— Очевидно, керівництво цього клубу виділило потужні кошти і у новому сезоні ставить серйозні завдання — щонайменше поборотися за місце у турнірній таблиці, яке давало би право грати у Лізі Європи. Для реалізації цього завдання Адвокаат і збирає потужну команду.

— У міжсезоння ще кілька гравців українських клубів перейшли у західні команди. На вашу думку, чи зуміють належно проявити себе у «Севільї» Коноплянка, у «Баварії» — Коста, у «Мілані» — Адріано? Чи не грітимуть лаву запасних?
— У мене є сумніви лише щодо Коноплянки. Всі решта вибір зробили правильний. Думаю, вони виступатимуть в основному складі.

— Коноплянка заслабкий для іспанської Прімери?
— У «Севільї» зовсім інші вимоги, зовсім інший рівень, ніж були у «Дніпрі». У вітчизняному чемпіонаті ти граєш з повною викладкою від сили дві-три гри за півроку, а в Іспанії маєш провести на високому рівні дві гри в тиждень. Як на мене, Євгенові треба було перебиратися в італійський чемпіонат. Він трохи слабший, ніж іспанський, там легше грати…

— Чим ви зараз займаєтеся? Можливо, підшукуєте для тренерської роботи новий клуб? Або підбираєте юних талантів для рідного «Динамо»?
— Я зараз просто відпочиваю (перебуваючи у Львові, Олег Лужний зіграв у футбол з місцевими ветеранами). Проте продовжую стежити за великим футболом. Переглядаю цікаві матчі…

— Пропозиції тренувати закордонний клуб не надходили? Багато українських тренерів працюють нині, зокрема, в Азербайджані…
— Таких пропозицій не розглядаю. У кожного власне бачення його місця у футболі.

Источник — Високий замок


Комментарии (0)
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]