Главная › Новости › Баскетбол
Баскетбол
"Хімік" знову перемагає
06.05.2010 921 0.0 0
http://g.delfi.ua/images/pix/file544188_164794_bihi1i.jpeg


«Хімік» завдав «Миколаєву» другої поразки поспіль – 70:64 (14:16, 23:15, 12:16, 21:17).
 
«Хімік»: Агафонов – 22 очка + 7 підбирань; Гаррісон – 15 очок + 15 підбирань + 3 передачі + 3 перехоплення; Попов – 12 очок + 5 підбирань + 4 передачі; Кальніченко – 11 очок + 8 підбирань.
 
«Миколаїв»: Яйло – 18 очок + 6 підбирань; МакКлінток – 13 очок + 16 підбирань; Матюкевич – 10 очок + 7 підбирань; Вайкуліс – 10 очок + 4 підбирання.
 
Матч-відповідь між «Хіміком» і «Миколаєвом» пройшов за сценарієм першої гри, – повідомляє прес-служба южненського клубу. Обидві команди демонстрували баскетбол на високих швидкостях. Перша чверть розпочалася під диктовку «корабелів», які стартували впевненіше за своїх суперників. «Хімік» розгойдався ближче до завершення першої чверті, коли на останній секунді триочковий закинув Станіслав Завадський, тим самим скоротивши відставання до 2 пунктів. У другій чверті «Хімік» почав розбирати суперника. Миколаївці явно прогадали з тактикою дальніх кидків, а ось южненці успішно проникали під щит суперника й точно атакували з периметра. На високому рівні відіграли першу половину Гаррісон, Кальніченко та Попов. У третій десятихвилинці гра пройшла практично на рівних і з великою кількістю помилок. Найменш результативна чверть завершилася на користь «Миколаєва» – 12:16. На четверту чверть команди вийшли за рахунку 49:47 на користь «Хіміка». Южненська команда недовго тримала суперників на відстані удару. Вже до середини четвертої чверті господарі забезпечили собі комфортну перевагу. Одним із головних героїв другої половини матчу для южненців став капітан команди Андрій Агафонов. «Хімік» без особливих проблем довів матч до переможного кінця 70:64, тим самим записавши на свій рахунок першу домашню перемогу за останні чотири місяці, а для Валентина Вороніна ця перемога стала першою домашньою на чолі «Хіміка».
 
Післяматчева прес-конференція
 
Валентин Воронін, головний тренер БК «Хімік»:
 
Я вдячний хлопцям за настрій і бажання в сьогоднішньому матчі. Хоча в кожній грі ми стикаємося з проблемою: поки що наші гравці задньої лінії, незважаючи на всю свою старанність, не можуть на рівних протистояти швидким розігруючим, зокрема, американцям. Але тут треба перетерпіти й зіграти розумніше, не наробити від суєти дурних помилок. І програючи, накопичувати капітал у вигляді досвіду, правильних висновків. Так трапилося, що в кінці сезону відповідальність лежить на тих гравцях, які ніколи нічого не вирішували, тільки підігравали. Мене радує інше, що вони сприймають це нормально й потихеньку починають становити якусь певну силу. Не завжди, самі знаєте, стабільність – ознака майстерності. Я думаю, що керівництво клубу пішло на правильний експеримент, адже, якщо у цих хлопців не буде шансу, ніколи вони не будуть грати. Можна тренуватися роками, але росте гравець тільки на майданчику і в переможних іграх.
 
Андрій Агафонов, гравець БК «Хімік»:
 
Слава Богу, через чверть року ми нарешті виграли гру у своєму залі. Це вже якесь досягнення, я вважаю. Що можна сказати по грі, перше та найголовніше – ми можемо грати рівно, чітко, але як тільки настає тридцять п’ята хвилина, ми починаємо пливти, помилятися, робити дурні втрати, не можемо вивести м'яч. А якщо ми переживаємо тридцять п'яту – тридцять шосту хвилину, можна вважати, що гра виграна. Так само було й у Миколаєві: ми вели, все було добре, і за дві хвилини до кінця – ми горимо, вже мінус п'ять, і ніхто не знає, що робити. Якщо ми граємо грамотно, не поспішаючи, роблячи всього 13 втрат за гру, як сьогодні, то ми можемо не тільки Миколаїв обіграти, і ми це доводили. А якщо ми починаємо «шаблі наголо», «давайте перебігаємо», то такі ігри, як правило, зводяться до нуля.
 
Валентин Берестнєв, головний тренер МБК «Миколаїв»:
 
Що стосується сьогоднішньої гри, я вважаю, що команда БК «Хімік» перемогла сьогодні абсолютно заслужено. Більше я нічого не можу сказати.
 
Ігор Сільковський, гравець МБК «Миколаїв»:
 
Ми сьогодні погано грали, припустилися великої кількості втрат, і багато промахів у нас було з-під кільця, цього нам трохи й не вистачило. Підбір ми виграли, боролися під щитами, але було багато помилок, і це вилилося в ті шість очок, яких не вистачило.

Суперліга

Комментарии (0)
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]