Главная › Новости › Украина против России в спорте
Украина против России в спорте
Карпаты – Зенит 0:1
24.06.2010 1130 1.0 0

http://www.fckarpaty.lviv.ua/ua/attachments/news_photo_main/4611/4611.jpg

В контрольном поединке львовяне минимально были биты лидером чемпионата России.

Единственный гол в матче провел на 34-й минуте хавбек Зенита Константин Зырянов. Этот мяч стал итогом хорошей игры питерцев в первом тайме, которые владели заметным перевесом.


В перерыве Лучано Спалетти сделал много изменений в составе, что позволило Карпатам выровнять игру и самим создать несколько хороших моментов у ворот Бородина. Обе команды имели несколько шансов на успех, но все завершилось минимальной победой Зенита.


Карпаты – Зенит 0:1
Гол:
Зырянов (34)

"Карпаты":
Тлумак, Федецкий, Милошевич, Тубич, Ощипко, Годвин (Нену, 63), Ткачук (Гурули, 56), Худобяк, Кожанов (Авелар, 56), Кополовец (Габовда, 68), Батиста (Зенев, 60).

"Зенит":
Малафеев (Бородин, 46), Анюков (Дудиев, 46), Мейра (Пюйгренье, 46), Ломбертс (Крижанац, 46), Губочан (Лумб, 46), Быстров (Ионов, 46), Файзулин (Ширл, 46), Широков, Зырянов (Бочаров, 46), Розина (Хусти, 46), Кержаков (Канунников, 46).
 

Источник: Football.Ua

Взгляд официального сайта "Карпат"

На трибунах було тихо – про матч практично ніхто не знав, окрім тренерів кількох команд. Звичним явищем для Австрії у той час є сильний вітер, тож умови гри були не простими. В дебюті активнішими виглядали «Карпати». Спершу Ткачук, а потім Худоб’як намагалися пробити Малафєєва з-за меж штрафного. «Зеніт» також швидко почав розгортати свої атаки. Найактивніший в команді Спалетті єдиний форвард – Кержаков. Але небезпека йде від будь-кого. Зокрема Бистров, якого в Австрії ніхто не освистує (як відомо, уболівальники «Зеніта» не сприймають повернення Володимира до рідної команди після п’яти років, проведених у футболці московського «Спартака») за рахунок відмінної індивідуальної майстерності прокинув собі м’яча на хід і вийшов на побачення з Тлумаком. Капітан врятував ворота, а за мить повторив сейв після класного удару Файзуліна.

«Зеніт» грав по домашній заготовці. Хавбеки постійно намагалися витягнути подалі від воріт оборонців «Карпат», аби швидкі крайки пітерців мали простір для атак. Досить гостро «Зеніт» виглядав на флангах – праворуч грав Бистров, але йому не все вдавалося. Від нього не раз втікав Кожанов. Але стихія Бистрова – це атака. Тому персонально з ним грав Ощипко. А на лівому фланзі пітерської атаки швидкого італійця Розіну тримав Федецький.

«Зелено-білі» атакували менше за суперника, зрідка м’яча отримував Батіста. Фланги не були такими гострими, як завжди. У принципі, нічого дивного тут нема. Ясна річ, що «Зеніт» - дуже сильна команда, проти якої грати хоч і цікаво, але важко. Але справа тут не в супернику. Просто для «Карпат» це всього лише перша гра на літніх зборах в Австрії. Команда ще не встигла як слід пристосуватися до високогір’я, набрати оптимальну фізичну форму. Але гра проти пітерського гранда повинна була пришвидшити входження «зелено-білих» в сезон. «Зеніт», до речі, матчем проти «Карпат» закінчував свою підготовку і після нього повертався додому.

У принципі, «Зеніт» міг забити більше, але зробив це лише раз. Карпатівські оборонці помилилися з вибором позиції під час відскоку м`яча. Широков і Зирянов організували швидку атаку, останній опинився у кращій позиції і переграв Тлумака. Цікаво, що дві хвилини перед цим той же Зирянов зумів проштовхнути м’яча у сітку воріт, але суддя скасував взяття воріт – на його думку росіянин зіграв рукою. Сам гравець іронічно сприйняв рішення судді.

Перед свистком на перерву «сині» створили ще кілька моментів. Спершу Кержакова вивели на ворота довгим пасом. Він мав намір перекинути воротаря, але промахнувся. За мить вже Файзулін з Широковим розіграли швидку атаку, але до акцентованого удару справа не дійшла. Кінцівка тайму була за «Карпатами». Двічі пробивав штрафні Ощипко, а насамкінець щось небезпечне спробували організувати Батіста і Худоб’як.

У другому таймі у складі «Зеніту» вийшло десятеро нових гравців. Олег Кононов вводив у гру свіжу кров помірковано. Спершу він змінив атаку – вийшли Гурулі, Зеньов та Габовда. Згодом на полі з’явилися обидва бразильці, вони розмістилися у центральному колі. Загалом Нену та Авелар справили непогане враження. Вони тримали м’яча, але до гостроти доходило рідко.

Правда, Авелар таки міг принести «Карпатам» нічию. На останній хвилині гри він пробив по воротах, кіпер зумів м’яча відбити, але зробив це не дуже вдало. Першим на добивання вискочив Габовда, до сітки залишалося не більше пяти метрів. На жаль, Юрко не зумів влучити у порожні ворота.. А трохи раніше, Авелар бив головою після подачі того ж Габовди. Ще одна можливість забити була в Федецького, але Артем, виконуючи штрафний з 20-и метрів, засадив м’яча у «стінку».

Тож 0:1 – перемога «Зеніту». А на «Карпати» чекає старий знайомий – проти «Ростова» «зелено-білі» зіграють в неділю.

Комментарии (0)
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]