Главная › Новости › Баскетбол
Баскетбол
«Ферро» впевнено виходить до півфіналу
30.04.2010 1443 0.0 0
http://bcferro.com.ua/images/news/140310_Kiev_ferro-vse.jpg



«Ферро-ЗНТУ» впевнено виходить до півфіналу, обігравши «Дніпро» у третьому матчі поспіль – 97:86 (14:25, 32:28, 29:20, 22:13).
 
«Дніпро»: Кроу – 17 очок + 9 передач + 5 підбирань; Фейсон – 17 очок + 7 підбирань + 3 передачі; Андрюкайтіс – 12 очок + 4 підбирання; Іванов – 11 очок; Петтвей – 10 очок + 8 підбирань.
 
«Ферро»: Бьортт – 25 очок + 4 передачі + 3 підбирання + 3 перехоплення; Томас – 24 очка + 10 підбирань + 4 передачі; Хантер – 17 очок + 10 підбирань; Кондрусевич – 12 очок + 3 підбирання; Рибалко – 11 очок + 4 підбирання + 4 передачі.
 
От і все. Не зумів «Дніпро» в серії плей-офф з «Ферро» зачепитися бодай за одну гру. Третій матч протистояння показав, що нейтралізувати Бьортта й Томаса, в першу чергу, й інших гравців «Ферро» – у другу, дніпряни на даному етапі не можуть, – зауважує прес-служба БК «Дніпро».
 
А починалося все для дніпропетровської команди просто чудово. Петтвей, Андрюкайтіс і Кроу створили міні-ривок своєї команди 7:0. Підопічні Кирила Большакова змогли набрати свої перші очки через лише три хвилини після початку матчу – це Тіггс з лінії штрафних кидків двічі був точний. Варто відзначити, що «Ферро» в першій чверті набрало лише 4 очки з гри, решту 10 – після пробиття штрафних кидків. «Дніпро» ж в атаці був практично нестримним і десятихвилинка закінчилася з двозначним перевагою команди господарів у рахунку – 25:14.
 
Початок другої чверті став просто шокуючим: Хантер і Бьортт за 2:13 змогли набрати 14 очок (12 – з триочкової зони). «Дніпро» зміг відповісти лише точним середнім кидком Іванова. Так, із +11 дніпряни отримали –1. Розпочалося справжнє свято атакуючого баскетболу. У складі обох команд знайшлися гравці, які забивали з різних позицій і відстаней. На влучний кидок Андрюкайтіса тим же відповів Кондрусевич, на влучання Вільховецького – Томас... У такому дусі пройшла чверть, яка закінчилася перемогою гостей, але рахунок все ще залишався на користь «Дніпра» – 53:46.
 
У третій чверті на перший план вийшов Стівен Бьортт, який у першій половині матчу набрав лише 6 очок, а в третій десятихвилинці цілих 11. Захисник «Ферро» був просто нестримним. Його проходи, кидки з різних дистанцій практично завжди закінчувалися набраними очками. У «Дніпра» своєю активністю виділявся Кроу, який набрав 10 очок. Головним підсумком цього відрізку гри стало те, що перед четвертою чвертю попереду були вже запорожці – 73:75.
 
У завершальній чверті «Ферро» зусиллями тих же Бьортта, Томаса й Хантера планомірно збільшувало свою перевагу в рахунку. Зачепитися за перемогу «Дніпро» міг за 4:16 до кінця гри, коли Маркус Фейсон закинув «три з фолом» і реалізував штрафний кидок, скоротивши відставання в рахунку до 4 очок –84:88. Але два дальніх влучання від Рибалка та Кондрусевича знову звели нанівець всі надії дніпрян на перемогу... Останні очки у цьому протистоянні набрали Кроу і Бьортт, встановивши остаточний рахунок у матчі – 86:97. «Ферро» проходить далі, а дніпропетровська команда очікує на свого суперника в матчах за 5-8 місця.
 
Післяматчева прес-конференція
 
Олександр Рибалко, капітан БК «Ферро-ЗНТУ»:
 
Нам дуже хотілося вдруге сюди не приїжджати. Сьогодні нам допомогла зміна форм захисту, яка принесла результат. У першій половині ми не впоралися з парою Кроу-Петтвей. У другій половині застосували зонний пресинг із зонною системою захисту, що дало свої плоди.
 
Кирило Большаков, головний тренер БК «Ферро-ЗНТУ»:
 
На початку гри «Дніпро» показав хороший відсоток влучань. А в третій чверті, коли ми змінили форму захисту, це спрацювало. За рахунок цього нам вдалося переламати хід матчу, і далі вже перевага була на нашому боці.
 
Денис Журавльов, головний тренер БК «Дніпро»:
 
З Бьорттом і Томасом ми не змогли впоратися в чотирьох іграх. Це дуже хороші атлети, чудово біжать. Дуже важко з ними справлятися. Коли ми намагалися допомагати в опіці цих двох, то змогли відзначитися інші снайпери «Ферро» –Кондрусевич і Рибалко.



Суперліга


Комментарии (0)
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]