Главная › Новости › Спорт остальной
Спорт остальной
Биатлон. Гонка преследования, Дериземля в 30-ке сильнейших, Видео
12.12.2009 989 0.0 0

http://images1.turnir.com.ua/800x0s/pictures/2009-04-07/aff6_derizemlj3.jpg

На другому етапі Кубка Світу в Хохфільцені в гонці переслідування Андрій Дериземля фінішував 29-им, Олександр Біланенко 34-им, покращивши свої результати вчорашнього спринту.

За результатами вчорашнього спринту в гонці переслідування Україну мають представляти Андрій Дериземля та Олександр Біланенко: перший, нагадаємо, вчора фінішував на 37-му місці, а Олександр «вскочив» на останню сходинку, котра давала право сьогодні стартувати. До речі, Андрій Дериземля в Хохфільцені 2008 року в спринті теж не показав високого результату – був лише 34-им, але в гонці переслідування він зумів піднятися на 17-у сходинку. То ж чекаємо він нього і сьогодні такого «прориву».

В минулому році перемогу в Хохфільцені в гонці переслідування, стартувавши першим, здобув норвежець Еміль Свендсон. Тоді Бьорндален, стартувавши з чималим відставанням з 12-го місця, ледь не дістав Еміля, програвши йому 9,4 секунди. Сьогодні Бьорндален буде стартувати з першої сходинки – Еміль же 9-им із відставанням в 31 секунду. А взагалі звітна гонка принесе чимало цікавого, адже вчора у спринт досить напружена велась боротьба за перемогу, чому є підтвердження те, що всі 60-ть спортсменів майже «вмістилися» в часовий інтервал в дві хвилини. То ж кожний промах є вирішальним.

Андрій Дериземля на першій стрільбі «примудрився» не розбити дві мішені, що відкинуло його далеко від очкової зони звітної гонки. Олександр Біланенко ж традиційно на вогневому рубежі відпрацював без промахів, але швидкість бажає кращого.

На наступному рубежі обидва українські біатлоністи були точними, що дало змогу їм дещо покращити своє становище. Бьорндален, по при промах, продовжив лідирувати в гонці.

На третій стрільбі ще два промахи норвежця Бьорндалена опустили його аж на 5-е місце. А лідерство захватили Еміль Свендсон та росіянин Микола Круглов, котрі на всіх трьох вогневих рубежах не здійснили жодного промаху.

Андрій же знову не «заробив» штрафних кіл, що дозволило йому повернути втрачені на початку гонки свої позиції. А от Олександр Біланенко не повторив «подвиг» партнера – один промах і 150 додаткових метрів.

На останній стрільбі наші біатлоністи не промахнулися і в підсумку покращили свої позиції: Андрій піднявся з 37-ої на 29-у, а Олександр з 60-ої – на 34-у сходинку.

Перемогу в гонці переслідування ж здобув норвежець Еміль Свендсон, другим фінішував Сімон Едер, третів з трьома промахами переможець вчорашнього спринту Оле Бьорндален. Не вистачило Бьорндалену сил на останнє коло, коли вийшовши майже одночасно із конкурентами за перемогу, Айнар програв їм, задовільнившись третім місцем.

Росіянин Микола Круглов мав чудовий шанс здобути перемогу в сьогоднішній гонці, але на останній стрільбі стоячи не розбив дві мішені, що відразу його опустило на шосту сходинку. Євгеній Устюгов теж настріляв два промахи і посів п’яте місце. Що ж російські біатлоністи не без підстав сподівалися на перемогу, але не судилося: знову Норвегія тріумфувала.

29-е місце додало Андрію Дериземлі в його очковий доробок 12 залікових пунктів, Олександр Біланенко ж набрав сім. Норвежець Еміль Свендсон завдяки сьогоднішній перемозі ще більше зміцнив свою перевагу в загальному особистому заліку Кубка Світу.

Нагадаємо, що здобуті очки біатлоністами в гонці переслідування ідуть лише в їх індивідуальний залік Кубка Світу та залік гонок переслідування, а в Кубок Нації для своєї країни вони не приносять очок.

В гонке преследования Биланенко 34-й. Победу праздновал норвежец Свендсон. Симон Эдер - 2-й Бьорндален -3-й.



turnir.com.ua

Кубок Світу. Другий етап. Хохфільцен. Гонка переслідування. Чоловіки.

біатлоністкакраїнавлучністьчас
1Еміль СвендсонНорвегія0+0+0+134:36.7
2Сімон ЕдерАвтрія0+1+0+0+1.6
3Оле БьорндаленНорвегія0+1+2+0+3.1
29Андрій ДериземляУкраїна2+1+0+0+2:18.2
34Олександр БіланенкоУкраїна0+0+1+0+2:42.6

Комментарии (0)
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]