Главная › Новости › Интервью
Интервью
Андрiй Гусiн: "У Дагестанi Маркевича поважають"
22.06.2010 984 0.0 0

http://podrobnosti.ua/upload/news/2009/06/17/609813_3.jpg

До України повернувся вiдомий у минулому футболiст Андрiй Гусiн, який цiєї весни почав працювати старшим тренером клубу "Анжи" (Махачкала). Ця команда цього року "прославилася" гучним скандалом, влаштувавши бiйку в товариському матчi з болгарською "Славiєю". Дiсталося на горiхи й нашому суддi, який обслуговував скандальний матч.

Як працює Андрiй Гусiн у товариствi запальних кавказцiв? Про це та iнше тренер-початкiвець розповiв в iнтерв'ю "Експресу".

-- Ви вже два мiсяцi на кавказькiй землi. Якi враження?

-- Я знав, що робота буде нелегкою. Так i сталося. У клубi дуже важко працювати. Щодня проводимо тренування, спiлкуємося з пiдопiчними, аналiзуємо поєдинки, розробляємо тактичнi схеми. Одне слово, увесь день у роботi.

Зараз я працюю пiд орудою квалiфiкованого тренера Гаджi Гаджiєва. Набираюся в нього досвiду. Я -- людина амбiтна й обов'язково колись буду головним тренером. Наразi вчуся. Невдовзi повертаюся до Махачкали.
Усе-таки треба готувати команду до нового сезону, попрацювати на трансферному ринку.

-- Чи привезе Андрiй Гусiн до Дагестану когось iз фаворитiв
українського футболу?

-- Нi, новобранцiв з України не буде. Недавно ми майже домовилися з київським "Динамо" про перехiд в "Анжi" одного з гравцiв Валерiя Газзаєва. Та останньої митi динамiвський тренер вiдмовився вiд цього трансферу. Нiчого, працюватимемо без українцiв.

-- Свого часу на тренерському мiстку "Анжi" працював Мирон Маркевич...

-- Так, тут добре пам'ятають Мирона Богдановича i дуже його поважають. Працiвники клубу називають Маркевича позитивною людиною. Правда, згадують i серiю невиразних iгор "Анжi", пiсля якої наш тренер полишив команду. У мене попереду 20 поєдинкiв. Сподiваюсь, ми покажемо добрий результат.

-- Усiм вiдомi проблеми гравцiв "Анжi" з дисциплiною. В Iнтернетi можна легко знайти ролик, де дагестанцi дають стусанiв одному з арбiтрiв...

-- Цей iнцидент стався в лютому, пiд час тренувальних зборiв у Туреччинi. Натомiсть наш тренерський штаб почав працювати у  березнi. Ми знайшли спiльну мову iз запальними кавказцями. Допомогли й штрафи. Кiлькох футболiстiв добряче оштрафували за нецензурнi вислови. Тепер iз дисциплiною усе гаразд.

-- А як життя в Дагестанi? Усе ж це не зовсiм спокiйний край...

-- Нi-нi, усе тут спокiйно! Менi зовсiм не страшно. Так, фанати болiсно переживають поразки i дуже радiють перемозi. На вулицях Махачкали також спокiй. А бiльшiсть часу ми проводимо на замiськiй сучаснiй базi, яка за 50 метрiв вiд Каспiйського моря. Тож майже пiсля кожного тренування ми можемо купатися.

-- Чому ж ваша сiм'я не переїжджає до Дагестану?

-- Ми колективно вирiшили, що дружина та дiти залишаться в Києвi. Мiй син грає в юнацькiй командi "Динамо", тож нехай робить кар'єру в Українi.

Олег ЗУБАРУК, Експрес


Комментарии (0)
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]