Главная › Новости › Футбол Украина
Футбол Украина
Україна - Фінляндія 1:0. Перемога над фінами вивела збірну України на «срібну» сходинку
14.11.2016 715 0.0 0

Важка, проте заслужена.

Україна - Фінляндія 1:0

Відбір до Чемпіонату світу-2018. Група "І"

12 листопада. Одеса. Стадіон "Чорноморець"

Гол: Артем Кравець, 24

Україна: П'ятов, Зінченко (Ротань 67), Ракицький, Кравець, Коноплянка (Циганков 83), Коваленко (Шахов 89), Ярмоленко, Степаненко, Кучер, Соболь, Бутко

Фінляндія: Градецькі, Райтала, Маттіла, Халсті (Лам 64), Арківуо, Пуккі, Лод, Ринг (Маркканен 46), Тойвіо, Вяйсянен (Саксела 82), Араюурі

Попередження: Кравець 43, Ракицький 45 + 1, Зінченко 56, Соболь 75

Напередодні останнього офіційного матчу збірної у цьому році українці  очікували лише на перемогу «синьо-жовтої» команди. Результат мав стати визначальним - дарувати перевагу конкурентам у групі ніхто наміру не мав, адже гра була з прицілом на друге місце. Проте у Південній Пальмірі очікували і на красивий футбол. Цього разу у межах «географічної ротації» міст жереб  господаря поєдинку національної збірної «випав» саме на Одесу. Шевченко зокрема, перед матчем зазначав на важливості проведення поєдинків у різних містах України. На березі Чорного моря наша національна збірна проводила вже третій офіційний поєдинок.

На початку матчу милував око «Чорноморець»: він виправдав очікуваний аншлаг - на стадіоні було ніде яблуку впасти. Майже порожнім здавався лише гостьовий сектор – більшість фінських уболівальників, розчарованих грою своєї збірної у попередніх матчах, в Україну вирушати не захотіли.

У стартовій обоймі господарів з’явилися відразу два лідери  команди – Ярмоленко і Коноплянка. Останньому особливо потрібно було «виправдовувати» місце у складі, оскільки уболівальники та експерти очікують від Євгена кращої гри.

Українці відразу після стартового свистка побігли в атаку. Вже на перших хвилинах хорошу нагоду відзначитись мав Кравець. Проте після його удару головою Фінляндію від пропущеного м’яча врятувала штанга. Загалом стартові хвилини зустрічі можна записати в актив українцям.

Доводити свою «придатність» таки взявся Коноплянка. Активно діяв на фланзі, заробив штрафний, віддавав хороші паси та сам не боявся перевіряти пильність воротаря гостей. Проте найбільшою заслугою Євгена стала гольова передача на Кравця у середині першого тайму. Після вдалого прориву лівим флангом гравець «Шальке» простелив на дальню стійку. Кравець красиво замкнув передачу, успішно завершивши спроби «синьо-жовтих» відкрити рахунок – 1-0.

Після отриманої переваги у рахунку, українці й надалі намагалися володіти м’ячем та пресингувати суперника. Не завжди це їм вдавалося, тому фіни взялися використовувати отриманий вільний простір. Так, унаслідок помилки Кучера, Пуккі міг зрівнювати рахунок, проте П'ятов не підвів. Згодом на пильність кіпера України перевірив Матилла, однак без позитивного результату для фінів.

У другому таймі гравці української збірної продовжували контролювати м’яч, проте втома давалася взнаки. Незадовго після початку другої половини гри виникла пожежа біля воріт нашої команди. Лод увірвався у штрафну «синьо-жовтих» і пробив. П'ятов не зміг зафіксувати мяч, після чого Маркканен дивом не влучив у ворота суперника. Шевченко вирішив підсилити гру, випустивши Ротаня. Дав шанс і молодому Циганкову, для якого це був дебютний матч за національну збірну.

Наприкінці зустрічі хороший шанс забити мав вже Коноплянка. Після класного розіграшу між Бутком і Ярмоленком, Богдан увірвався у штрафну фінів і віддав пас на Євгена. Проте після потужного удару Коноплянки гостей  врятував Градецькі. На доданих хвилинах наша збірна втратила ще один шанс подвоїти рахунок – Ярмоленко протягнув м’яч до штрафної суперника, але так і не наважився віддати вирішальний пас. Відтак фінальний свисток головного арбітра зафіксував мінімальну перемогу «синьо-жовтої» команди над збірною Фінляндії.

На післяматчевій прес-конференції Ганс Баке не приховував, що для його команди перш за все важливим був результат. Також виокремив збірну Хорватії як найсильнішу команду групи, яка, до слова, здобула перемогу над Ісландією і очолила групу. Похвалив і талановитих Коваленка та Зінченка. Андрій Шевченко ж наголосив, що цей рік був досить важкий для збірної, тому важливо, що команда завершила його на позитивній ноті: здобула перемогу та посіла друге місце у групі.

Марiя Волошин для sportbest.net

 

 


Комментарии (0)
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]