Главная › Новости › Футбол Украина
Футбол Украина
"Шахтар" (Україна) - "Янг Бойз" (Швейцарія) 2:0. Єврокубковий дебют Фонсеки вдався! ФОТО
27.07.2016 712 0.0 0

"Шахтар" (Донецьк, Україна) - "Янг Бойз" (Берн, Швейцарія) 2:0

Ліга Чемпіонів. 3-й кваліфікаційний раунд

26 липня. Львів. "Арена Львів"

«Шахтар»: Пятов, Срна (к), Ордець, Кривцов, Ісмаїлі, Степаненко, Фред, Марлос, Бернард, Тайсон (Дентіньо, 77), Едуардо (Селезньов, 71)

Головний тренер: Паулу Фонсека

«Янг Бойз»: Мвого, Саттер (Хадергьонай, 81), Вілотич, Роша, Лецякс, Бертоне, Саного, Сулеймані (Вютрих, 58), Раве, Герндт (Кубо, 49), Оаро (к)

Головний тренер: Аді Хюттер

Головний арбітр: Сердар Гезюбююк (Нідерланди)

Попередження: Вілотич (23), Оаро (70), Бертоне (88)
Вилучення: Вілотич (55, друге попередження)
Голи: Бернард 27, Селезньов 75

Українські уболівальники уже стали свідками тренерського дебюту Паулу Фончеки у Кубку та чемпіонаті України. Тепер усіх цікавило, яким буде перший матч португальського тренера на європейській арені.  

Після приходу у «Шахтар» Фонсека підлаштовує команду під свій стиль гри. У стартовий склад не потрапляє Ракицький. Це дивує уболівальників і фахівців, а часті запитання про невихід на поле Ярослава дивує самого Фонсеку. Він стартову обойму команди поки бачить по-іншому. При чому подобається йому схема із двома нападниками.

Вже із початку матчу футболісти швейцарського клубу вирішили зіпсувати єврокубковий дебют португальському фахівцеві та змусили понервувати не лише його, а й усіх українських уболівальників. «Янг Бойз» розпочали матч активно: за допомогою подач із кутових намагалися створювати небезпеку біля воріт «гірників». І подекуди їм це вдавалося.

Після стартового потрясіння «Шахтар» таки відновив контроль над ситуацією – і команда навіть забила. Проте не довго тішились українські уболівальники -  голландська бригада арбітрів вирішила зафіксувати офсайд. Тому чистий гол Едуардо не зарахували.

Однак «Шахтар» не був би собою, якби не досяг свого. Усередині першого тайму відзначився Бернард. Положення арбітри, на щастя, не побачили, а бразилець тим часом вміло обманув захисників суперника і відкрив рахунок у матчі. Тепер, коли португальський наставник довіряє Бернарду більше ігрового часу, він має чудовий має шанс проявити усі свої здібності.

Інколи, а  то й доволі часто на полі не вистачало Ракицького з його початковим ударом, аби розпочати атаку. Та поки головному тренеру більше імпонує пара центроборонців Ордець-Кривцов.

Загалом, якщо на початку першого тайму швейцарці показали зуби, то протягом решти ігрового часу нічого надзвичайного господарям таки не запропонували. Вже через 10 хвилин після старту другої половини гри господарі ще й отримали чисельну перевагу, яку не використати було б гріхом. Другу жовту отримав Вітолич. Селезньов тільки вийшов на заміну, як вже зумів відзначитись. Попри довге спілкування біля бровки англійською з тренером – головне слово на матч - «Гол!» - він таки засвоїв. Після вдалої контратаки відправив «круглого» у порожні ворота швейцарців.

Протягом усього матчу, окрім стартових десяти хвилин, український клуб не відчував особливого опору з боку підопічних Хюттера. То ж перемога господарів у першому офіційному поєдинку закономірна.  Проте перевіряти свої можливості гірникам, попри усю повагу до віце-чемпіонів Щвейцарії, необхідно вже у матчах із сильними суперниками, які зможуть нав’язати їм свою гру. То ж до країни сиру та шоколаду на матч-відповідь «гірники» їдуть із думками про Лігу Чемпіонів. Але до виходу у груповий етап – не рукою подати, то ж від «Шахтаря» чекають позитивного результату і вдалої гри. Про це тепер турбується Фонсека. При чому він чітко дав зрозуміти своїм підопічним – незамінних немає: хочеш грати в основі – викладайся на всі 100%.

текст: Мария Волошин, фото: Микола Волошин для sportbest.net

sportbest.net


Комментарии (0)
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]