Главная › Новости › Футбол Украина
Футбол Украина
"Шахтар" (Україна) - "Брага" (Португалія) 2:0. Грати так, аби збити Фонсеку з ніг. ФОТО
30.09.2016 658 0.0 0

"Шахтар" (Україна) - "Брага" (Португалія) 2:0

Ліга Європи 2016/17. Другий тур

Львів. "Арена Львів"

Головний арбітр - Тобіас Штілер (Німеччина)

Голи: Степаненко 5, Коваленко 56

"Шахтар": П'ятов - Бутко, Ордець, Кучер, Ісмайлі - Фред, Степаненко - Марлос (Тайсон 77), Коваленко (Малишев 90+2), Бернард - Феррейра (Дентіньо 85)

"Брага": Марафона - Байяно, Жорже, Росіч, Гояно - Мауро, Вукчевіч - Сантуш (Мартінес 67), Орта (Стоїльковіч 58), Едуарду (Бакіч 67) - Хассан

Попередження: Фред 25, Фред 47, Степаненко 64 - Вукчевіч 53, Сантуш 63, Стоїльковіч 82

Вилучення: Фред 47

Футбольна доля вкотре звела український та португальський клуби у рамках єврокубкових баталій. Однак цього разу біля керма донецької команди – колишній керманич тих таки «зброярів» - Паулу Фонсека. І це був ще один козир у рукаві для господарів напередодні матчу у Львові.

Хоча Фонсека й зазначав, що ця гра не має для нього жодного суб’єктивного значення, перемогти свій колишній клуб було таки для нього питанням принципу. Португалець не хотів багато говорити про колишніх підопічних – тим більше матч розставив усі крапки над «і».

«Гірники» вже з перших хвилин захопили ініціативу та змогли забити швидкий гол. Степаненко не упустив моменту вивести «Шахтар» уперед. Після цього «Брага» майже на весь перший тайм засіла в обороні. Та от гравцям української команди до перерви хоча б подвоїти рахунок не вистачило чи то влучності, чи то фарту.

На початку другої половини гри гірники залишися без одного зі своїх ключових гравців – Фред отримав вилучення і пішов додивлятися матч вже за межами поля. Португальські уболівальники на диво можливо й сподівалися, але різниця у класі далася взнаки. Після втрати Фреда «Шахтар» не розгубився, а втримав та ще й до того подвоїв перевагу. Другий гол у ворота португальців забив Коваленко.

По завершенні поєдинку радісне обличчя наставника «Шахтаря» свідчило саме за себе: Фонсека задоволений грою своїх підопічних, результатом матчу і перш за все прогресом команди. Щоправда згадав, що суддя допустив кілька помилок. Особливо тоді, коли не показав Бутку «гірчичник» - той таки добряче «в’їхав» у свого тренера, моментально збивши його з ніг  у другому таймі. Та головне, що тренер – живий-здоровий, і збити з ніг його своєю грою не вдалося ані «Бразі», ані «Шахтарю».

текст Марія Волошин, фото Микола Волошин для sportbest.net

 

sportbest.net


Комментарии (0)
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]