Главная › Новости › Футбол Украина
Футбол Украина
"Шахтар" - "Реал" 3:4. Голепад у Львові: «королівська» гра «Реала» та хвилини дива від «Шахтаря». ФОТО
27.11.2015 877 0.0 0

"Шахтар" (Донецьк, Україна) - "Реал" (Мадрид, Іспанія) 3:4

Ліга Чемпіонів. Група А. П’ятий тур

25 листопада. Львів. "Арена Львів"

Головний арбітр: Бас Нейхенс (Нідерланди)

Голи: Роналду (18), Модрич (50), Карвахаль (52), Роналду (70), Тейшейра (77, з пен.), Дентіньо (83), Тейшейра (88)

"Шахтар»: П'ятов - Кобін, Ракицький, Ордець, Азеведо (Дентіньо 64) - Фред, Степаненко - Марлос (Тайсон 62), Тейшейра, Бернард - Гладкий (Феррейра 74).

Головний тренер: Мірча Луческу

"Реал": Касілья - Карвахаль, Пепе, Варан (Даніло 33), Начо - Модріч (Кроос 63), Ковачіч, Каземіро - Іско, Роналду, Бейл (Бензема 71)

Головний тренер: Рафаель Бенітес

Цей матч викликав справжній ажіотаж серед любителів футболу не лише в Україні, а й у сусідніх країнах та навіть на Близькому Сході. Поляки, словаки, турки, білоруси, іранці просто не могли оминути увагою поєдинок у Львові. А виною усьому – його величність мадридський «Реал». (Нехай не ображаються «гірники»).

Вони до матчу із «вершковими» ще надіялися на диво – якимось чином потрапити у весняну частину Ліги Чемпіонів. Натомість їх суперники приїхали до столиці Галичини реабілітовуватися перед своїми прихильниками за поразки від «Севільї» та «Барселони».

Уболівальники обох команд очікували видовища. І ті своїм прихильникам його влаштували. Не стільки грою, скільки кількістю забитих м’ячів. Якби хтось до початку матчу спрогнозував такий рахунок, визнали б його щонайменше жартівником.

Не встигла львівська публіка уважно придивитися до зіркових гравців із Мадрида, особливо до Роналду, як останній вже в дебюті зустрічі чудовим ударом змусив її затамувати подих. Проте влучити не зумів – м’яч пролетів вище воріт. Гості перевели гру на поле «Шахтаря» – контролювали м’яч, вигравали єдиноборства. І таки довели перевагу до логічного завершення. Іспанські уболівальники видихнули з полегшенням: Роналду після тривалої безгольової серії нарешті забив: вдало замкнув передачу з лівого флангу. 0-1. Господарі не лише відповісти голом не наважувалися, а й моментів для взяття воріт суперника майже не створювали. Десь на трибунах, напевно, сумно зітхав Даріо Срна, який пропускав гру через дискваліфікацію.

Такі «несміливі» дії підопічних Луческу без уваги суперника не залишилися. Вже на початку другого тайму «королівський» клуб потішив своїх прихильників ще двома забити м’ячами. Спочатку відзначився Модріч (0-2), а потім і Карвахаль (0-3) чудовим ударом у дальній кут зробили свою команду беззаперечним лідером поєдинку. «Гірники» такого «нахабства» аж ніяк не очікували. Ближче до завершення гри прокинулися трибуни, підтримуючи українську команду і змусивши її нарешті показати зуби. Правда, перед цим рахунок вже був розгромним. Дублем встиг відзначився Роналду. 0-4.

Гру господарів оживив вихід Тайсона. Він відразу взяв ініціативу в атаці на себе: класно протягнув м’яч та змусив мадридців фолити. Призначений пенальті реалізував Тейшейра, не залишивши шансів Касільї. 1-4. Згодом Дентіньо подарував надію українським уболівальникам, замкнувши головою передачу з флангу. 2-4. А кінець зустрічі змусив здивуватися, напевно, навіть Бенітесу, коли його команда пропустила вже третій гол за останні 15 хв. Це вже найкращий бомбардир «Шахтаря» оформив дубль у матчі, простреливши у нижній кут воріт мадридського кіпера. У додані хвилини прихильники «гірників» чекали на нічию. Проте дива не сталося. Принаймні для господарів.

А от уболівальникам цей матч залишив відчуття дива у душі. На «Реал» подивилися, ще й голепадом насолодилися. Напевно, таки варто було долати тисячі кілометрів заради такого поєдинку.

текст Марія Волошин, фото Микола Волошин для sportbest.net

 

   

      

sportbest.net


Комментарии (0)
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]