Главная › Новости › ЕВРО 2012
ЕВРО 2012
Прес-конференція Григорія Суркіса
23.04.2010 1429 0.0 0

Григорій Суркіс (© ФФУ/Олександр Задірака)

Євро-2012: річниця – без шампанського
23.04.2010, 16:15 | Інформ-служба ФФУ

У п’ятницю, 23 квітня, в Будинку футболу відбулася прес-конференція президента ФФУ Григорія Суркіса, присвячена третій річниці перемоги українсько-польської заявки в тендері УЄФА за право провести Євро-2012.


Зустріч із пресою була перенесена з понеділка, бо Григорій Михайлович не зміг вчасно прибути на батьківщину з-за кордону − через виверження вулкана в Ісландії та складностями з повітряним сполученням над Європою. Спілкування з журналістами не обмежилося виключно темою підготовки до майбутнього футбольного форуму, але більшість запитань так чи інакше розглядалася саме крізь призму Турніру.


Історичний шанс
«Три роки тому ми раділи, наче діти, − задав тон Григорій Суркіс. − Особисто я в Кардіффі почував себе, напевно, найщасливішою людиною, тріумфатором − перш за все, від гордості за свою країну, яка здобула історичний шанс наблизитися до нових − європейських − стандартів життя, протягом п’ятирічки зробити те, чого без Євро-2012 не було б зроблено й за 30-40 років».


Пріоритет держави
Чільник ФФУ наголосив на тому, що новій владі в стислі терміни вдалося відновити керування життєво важливими процесами в країні, зокрема, й підготовкою до Євро-2012, проголошеного одним із пріоритетів держави. «Позиції президента й уряду дають підставу сподіватися: все, що ми пообіцяли Європейському футбольному союзу, буде виконано повністю й у потрібні терміни. Зайвий раз я переконався в цьому після зустрічі Віктора Януковича з Мішелем Платіні».


Місія Президента
Новий голова держави, за словами Григорія Суркіса, довів, що є політиком із величезним потенціалом та сильною волею, дав зрозуміти, що наповнить ефективністю дії всіх чиновників та структур, що від них наразі залежить − надолужити згаяний час та увійти в графіки, накреслені УЄФА. «Ми неодмінно впораємося, доведемо, що можемо бути надійними партнерами, − зазначив футбольний президент. − Ось тоді й відкоркуємо шампанське й вибухнемо феєрверками».


Дні розчарування − позаду
Пан Суркіс згадав, що протягом цих трьох років йому довелося пережити й дні розчарування, зустрічаючись із непрофесіоналізмом, песимізмом, а то й із неприхованою недоброзичливістю окремих людей, що вважали себе опонентами чи то його особисто, чи то проекту-2012. Це призвело до втрати дорогоцінного часу, до стагнації на деяких стратегічних об’єктах, зокрема, на львівському стадіоні.


Момент щастя на Мадейрі
«Я перебував на межі відчаю напередодні вересневого Виконкому УЄФА 2008 року в Бордо, коли у нас могли відібрати право провести Турнір, − сказав Григорій Михайлович. − Чи в Бухаресті, коли вирішувалося − в якому форматі поділять змагання Україна та Польща. Обидва рази мені вдавалося знайти аргументи, щоб переконати колег із Виконкому, і 11 грудня минулого року я знову, як і в Кардіффі, пережив момент щастя − на Мадейрі підтвердили повноваження всіх чотирьох українських міст...»


Навчитися мислити по-європейському
Григорій Суркіс сподівається, що участь у підготовці до континентального форуму змусить суб’єктів нашого футбольного процесу навчилися мислити по-європейському. Це стосується ставлення до цілої низки питань − суддівства, взаємоповаги, принципів «Respect» і «Чесна Гра», поведінки вболівальників на трибунах стадіонів, ліцензування й навіть розуміння завдань, що ставляться перед національною збірною, її гравцями та тренерами.


Вулкан − не завада
Повертаючись до головної теми прес-конференції, президент ФФУ висловив надію: «Гадаю, коли через два роки на красені-«Олімпійському» проходитиме фінальний матч Євро-2012, ми житимемо вже в трохи іншій Україні та й самі будемо іншими. Наразі ж треба послідовно та вперто йти до мрії, керуючись, насамперед, такими поняттями, як патріотизм, відданість своїй справі та віра у власні сили. І тоді жодні вулкани не стануть нам на заваді».




Джерело: ffi.org.ua



Комментарии (0)
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]