Главная › Новости › Баскетбол
Баскетбол
Ферро - Дніпро. Прев'ю.
23.04.2010 1179 0.0 0
    БК «Ферро-ЗНТУ»                                       БК «Дніпро»


Якщо зважати на статистику зустрічей команд у регулярному чемпіонаті Суперліги, психологічна перевага запорізького клубу напередодні чвертьфінальної серії плей-офф – незаперечна. У січні в рідних стінах «Ферро-ЗНТУ» завдав поразки своїм географічним сусідам із різницею в 24 очки (113:89), десять днів тому в Дніпропетровську – на 11 пунктів менше (100:87). Втім, не слід забувати, що у виїзному матчі «Дніпро» спромігся виграти одну чверть, у домашньому – дві, тобто ця команда здатна піднести сюрпризи.

Безумовно, Денис Журавльов і його підопічні проаналізували причини невдач у цих протистояннях і намагатимуться, перш за все, нейтралізувати своїх головних кривдників – американських легіонерів «Ферро-ЗНТУ» Чарльза Томаса, котрий у двох матчах записав до свого активу 51 очко й 21 підбирання м’яча, та Стівена Бьортта, чиї 39 пунктів мали вирішальне значення для перемоги запоріжців у квітневій зустрічі. Щодо ж господарів п’ятничного двобою, то вони мають усвідомити ту загрозу, яку для них являтиме гравець задньої лінії атаки «Дніпра» Джейсон Кроу, на рахунку якого 37 очок і 17 передач у двох матчах.
Головний тренер «Ферро-ЗНТУ» Кирило БОЛЬШАКОВ вважає, що у складі «Дніпра» основне навантаження несуть шість гравців настільки високого рівня, що кожен із них може вирішити долю як окремого ігрового епізоду, так і матчу в цілому.

— Втім, — стверджує керманич запоріжців, — у «Дніпра» є ще й гідний резерв. Досить згадати 21-річного Станіслава Тимофеєнка або більш досвідченого Олександра Панченка…

— Участь чотирьох гравців запорізького клубу в Матчі Зірок не позначилася на їхній підготовці до вирішальної стадії чемпіонату Суперліги?

— Я б сказав так: дніпропетровське шоу дещо збило переможний настрій наших баскетболістів, вивело їх із робочого стану. Цілеспрямовану підготовку до матчів із "Дніпром" ми розпочали в середу. Не забувайте також, що плей-офф – це ігри на вибування. Команди гратимуть у той же баскетбол, який вони демонстрували в регулярному чемпіонаті, але психологічне підґрунтя в цих матчах зовсім інше.

— Одноденного відпочинку між двома домашніми матчами вистачить вашим підопічним для відновлення кондицій?

— Обидва суперники знаходяться в однакових умовах. Тож треба підходити до кожної зустрічі у всеозброєнні.

— На сайті БК «Ферро-ЗНТУ» проводилося опитування щодо кількості матчів, які проведуть запорізький і дніпропетровський клуби в чвертьфінальній стадії. Більшість респондентів вважає, що вистачить трьох…

— Але ж вони не наголошували, яка команда вийде до півфіналу. Хочу сподіватися, що це буде «Ферро-ЗНТУ». Адже я не відкидаю фактор підтримки уболівальників, чия підтримка для нас багато важила в дніпропетровському протистоянні десятиденної давності.

Інтерв’ював Аркадій КОПЕЛІОВИЧ,
прес-аташе БК «Ферро-ЗНТУ»




Комментарии (0)
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]